Sık Sorulan Sorular
Sizin için sık sorulan sorularımızı listeledik :)
Uydu alıcısı satın almadan önce TV'nizin içinde dahili uydu alıcısı olup ! olmadığı kontrol edilmelidir. Uzman uydu servisi olarak, dahili uydu alıcıların yeni nesil televizyonlarda mevcut olduğunu hatırlatmak isteriz.
Uydu alıcısı alırken kaliteli uydu alıcısı markası tercih edilmelidir. Kalitesiz, marka güvenirliliği belli olmayan uydu alıcısı tercih edildiğinde sürekli problemler çıkarma ihtimali yüksek olacaktır. Kaliteli uydu alıcısı markası seçimi sonrası ise eğer TV'niz destekliyor ise mutlaka HD uydu alıcısı almalısınız. Bu sayede tüm kanalları yüksek çözünürlüklü şekilde izleyebilirsiniz.
Uydu alıcısı alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise aldığınız uydu alıcısının güncelleme alıp almadığı özelliğine bakılmasıdır. UPDATE(Güncelleme) alma özelliği olan uydu alıcısı almak her zaman daha avantajlıdır.
Genel olarak uydu alıcısı alırken HDMI girişli HD uydu alıcısı almak, kaliteli marka tercih etmek en doğrusu olacaktır. Almış olduğunuz uydu alıcısının kapalı kutuda, garantili ve faturalı olmasına lütfen özen gösterin. Faturasız ve garantisiz ürün asla almayın.
Günümüzde kullanımda olan dört çeşit çanak anten türü bulunmaktadır. Bu çanak anten türleri kullanım alanlarına ve ihtiyaca göre farklılıklar göstermektedir. Her çanak anten türünün avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.
1. FLAT Çanak Anten
FLAT çanak anten türü dediğimiz anten çeşidi şeklini isminden almaktadır. İngilizce FLAT sözcüğü Türkçe karşılığı olarak "Düz" anlamına gelmektedir. Genellikle kare şeklinde olan FLAT çanak antenler diğer çanak anten türlerine göre daha küçük boyuta sahiptir ve bununla birlikte diğer çanak antenler ile aynı performansı verirler. FLAT çanak antenler, yapıları itibari ile LNB ve diğer parçalarını arka gövde de topladığı için görüntü kirliliğinin önüne geçmektedir. Daha temiz ve sade bir görüntüye sahiptir.
2. PARABOLİK Çanak Anten
Parabolik çanak anten türü diğer anten türlerine göre daha bombeli bir gövdeye sahip anten türüdür. Parabolik çanak anten türünün öncelikli amacı uydudan gelen sinyalleri en verimli ve yüksek performanslı bir şekilde gövdesinde yakalamasıdır. Parabolik çanak anten türünün dezavantajı ise LNB, kablo vb. diğer aksamları gövde ortasında topladığı için uydudan alınan sinyallerin verimliliğine düşüşler yaşanmasıdır.
3. MULTIFOCUS Çanak Anten
Multifocus çanak antenlerin asıl amacı çoklu uydu sinyallerini yakalamasıdır. Multifocus çanak anten türünde gövdesinde birden fazla LNB monte edilebilme özelliği vardır. Örnek vermek gerekirse TÜRKSAT, HOTBIRD, ASTRA, BADR vb. uyduları birlikte seyredebilmeniz için Multifocus çanak anten türünü tercih etmelisiniz.
4. Delikli Çanak Anten
Fırtına, yağmur ve soğuk hava koşulları gibi zorlu hava şartlarına uygun olarak üretilmiş çanak anten türüdür. Diğer çanak anten türlerinden en belirgin farklı nokta şeklinde delikli olmasıdır. Yüksek binalar ve fırtınalı hava koşullarının sürekli olduğu yerde delikli çanak anten tercih edilmektedir.
Site, reizdans gibi çok odalı yerleşim alanları
Otel, butik otel, tatil köyü gibi turistlik yerleşim alanları
Hastane, okul, üniversite gibi çok odalı yerleşim alanları
Merkezi uydu sistemini tercih edebilir.
Çanak anten kurulumu başarıyla tamamlandıktan sonra çanak anten ile televizyon arası mesafe ölçülerek bu oranda anten kablosu ayarlanmalıdır. Anten kablosunun iki ucuna da F konektör takılmalıdır, F konektör takıldıktan sonra ise bir ucu LNB sinyal çıkış ucuna diğeri ise uydu cihazına takılmalıdır. Bu işlem sonrası donanımsal olarak uydu alıcısı kurulumu sağlanmış olur.
Uydu alıcısı kurulumu esnasında camdan sarkıtma gibi sağlıksız yöntemler ile kablo çekimi, uydu ! kurulumu gibi işlemleri kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Bu yöntem hem görüntü kirliliğine yol açmaktadır hem de tehlikelidir.